vrijdag 24 augustus 2007

Eerste ontwerp logo Bata4enOnderstaand 1e logo-ontwerp.
Rechts het huidig logo.

Het huidige logo laat de rivierloop zien in de letters Bata4en


In 2003 hebben wij de praktijk overgenomen. Besloten werd om de naam van de praktijk te veranderen. Deze moest passen bij de streek waarin wij ons bevonden en ook betrekking hebben op dieren.

In Nijmegen is de oudste nederzetting (stad) van Nederland. Het Opidum Batavorum (stad der Batavieren).

Rond de jaarwisseling was er een samenwerking tussen de locale bevolking (Batavieren/Bataven) en de Romeinen. De Batavieren waren zeer geïntegreerd in het Romeinse rijk. Zij hadden allerlei gebruiken en gewoonten uit de leefwijze van de Romeinen overgenomen. Ook verkregen zij allerlei rechten door dienst te nemen in het leger van de Romeinen (garde te paard).

Tijdens een grote opstand, waarin de Batavieren zich trachten "vrij" te maken van de Romeinen, zijn er veel Batavieren gevlucht. Zij trokken stroomafwaarts de rivier (de Waal) af en kwamen zo terecht in de huidige Betuwe.

Betuwe (Batouwe) staat voor vruchtbare grond. De naam is afkomstig van Insula Batavorum (eiland der Batavieren).

Waarom hebben wij nu besloten tot de naam Bata4en?

  1. Ons huis en de praktijk zijn gebouwd in de stijl van de "Bossche School". Deze architectonische richting is veelvuldig gebruikt voor de bouw van Kloosters in de 20ste eeuw. Dom van der Laan (Benedictijner) was grondlegger van deze richting (plastisch getal). De basisontwerpen zijn gebaseerd op de Romeinse Basiliekbouw (kerkelijke indeling). Domus Batavorum (huis der Batavieren).
  2. Zoals u leest U bovenstaande bevinden wij ons in de streek die vanaf de jaartelling bevolkt is door de Batavieren.
  3. Batavieren waren zeer gerenomeerde ruiters die daarnaast in volledige harmonie leefden met hun omgeving en de door hen gehouden dieren (m.n. runderen en honden).
Bovenstaande bracht ons op het idee:

Bata4en - Kliniek voor dieren

Geen opmerkingen: