maandag 10 november 2008

Nieuw type blauwtong in ons mooie Ophemert....

Blauw, blauw, blauw, keer ik terug bij jou?
Aangezien wij nog steeds hobbydieren behandelen, werden wij vandaag bij twee hobbyhouders geroepen. Het ministerie van LNV had geconcludeerd dat de hobbyhouders binnen een kleine straal vielen van het bedrijf die de twijfelachtige eer had om als eerste in Nederland met type 1 blauwtong te worden geconfronteerd....Ik dacht gewoon even een handtekening zetten en op naar het volgende spreekuur of patiënt. Blijken ze een dierenarts te sturen zonder naalden, spuiten of vacutainers. Die ook nog eens gebrekkig nederlands spreekt (overigens wel een heel aardige man). "Nee, hij had nog nooit bloed getapt". Of de eigenaar de schapen vast wilde houden en wij (als Bata4en) ze dan wilde tappen?! Ik vraag me echt af wat deze mensen dan wel doen.... Slechte communicatie, zeer slechte vaardigheden (als dierenarts). Tsja...., nu maar hopen dat ze VRIJ zijn, want het moet wel leuk blijven voor de hobbyhouders.

Zie voor blauwtong: www.levendehave.nl (hobbyhouders), en www.minlnv.nl (prof. houders).

Derde type blauwtong (type-1) in Nederland aangetroffen
Persbericht 07-11-2008
Er zijn twee runderen uit België naar Nederland vervoerd die besmet zijn met Blauwtong type-1. Dit betekent dat na type-8 en een vaccinvirus type-6, nu een derde type blauwtong in Nederland is geconstateerd.
Sinds enige tijd geldt in België een verhoogde waakzaamheid voor runderen uit het Franse restrictiegebied voor blauwtong type-1 en 8. Bij dit onderzoek is geconstateerd dat twee runderen met een besmetting van blauwtong type-1 vanuit Frankrijk, via België, op 8 oktober 2008 naar Nederland zijn gekomen.
De twee runderen zijn uit het Waalse Flobecq overgebracht naar een bedrijf in Ophemert, Gelderland. Het bedrijf is geblokkeerd en de twee runderen zijn geëuthanaseerd. De overige dieren op het bedrijf worden vandaag onderzocht op Blauwtong type-1. Alle dieren in een cirkel van 1 kilometer eromheen worden maandag onderzocht. Alle testresultaten zijn in de loop van volgende week bekend.
Groeten, Leo

Bata4en - Kliniek voor dieren

Geen opmerkingen: