dinsdag 27 november 2007

Keizersnede op zondag.

Keizersnede...

Zondagochtend gaat onze privelijn (telefoon). De dienstdoende dierenarts had niet opgenomen en via via hadden ze ons nummer (prive) gekregen. De hond was aan het bevallen. Het was de eerste keer, dus ze wilden graag even overleggen.
Direct na de middag was er (2 uur na het eerste telefoontje) nog geen pup. Bij onderzoek op de praktijk, bleek dat dit malthezertje niet in staat was om op natuurlijke wijze te bevallen. Dus keizersnede...

Dat werd natuurlijk lastig als je met de kinderen om 16.00 uur in Rotterdam moet zijn voor een kindervoorstelling.... Hmmm....
Op de echo hadden we in ieder geval goed gezien dat het er drie waren. Was lastige keizersnede omdat moeder plots een ademdepressie had (ze ademde niet meer). De pup die vast zat voor het geboortekanaal is wel levend geboren, maar is helaas na ruim 1 1/2 uur toch overleden.
Bleven twee mooie meisjeshondjes over.
Snel naar Rotterdam gereden. Slechts 5 minuten te laat. Leuk voorleesverhaal van Diewertje Blok met orkest en animatievoorstelling over een koning die 's nachts werd lastig gevallen door spoken.
Daarna lekker gegeten bij vrienden en ons zondagje was weer compleet.

Geen opmerkingen: