zaterdag 10 november 2007

Alle vogels in Hoogeveen geruimd?!!!


Volgens mij gaat het hier gewoon om papegaaienziekte. Dat kan toch allang bekend zijn. Het is overigens wel een groot risico voor de mensen die hebben blootgestaan aan de verwekker...
Ziekteverschijnselen kloppen met Psittacose / papegaaienziekte.
Niet alleen papegaaien worden besmet maar ook parkietachtigen zoals bijvoorbeeld de groene halsbandparkiet (foto hierboven). Het is een zoönose (mensen worden er ook ziek van), zelfde verschijnselen als op tv beschreven in het acute stadium van besmetting.
Heel vreemd dat hierover niets in het nieuws is te vinden
Groetjes, en een fijn weekend,
Leo

----------------------------
Alle vogels in dierengroothandel Annen Animal Center in Hoogeveen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag geruimd। Dat meldde woordvoerder Roel Barkhof van de dierenzaak।
De eigenaren besloten te ruimen nadat 80 tot 90 procent van de enkele duizenden vogels te ziek bleek om ze te laten leven. De konijnen, hamsters en andere knaagdieren die er nog zitten, zijn niet ziek en mogen wel blijven leven. Stress Volgens de woordvoerder zijn de vogels niet ziek geworden van de stress, maar wat dan wel de oorzaak is noemt hij voorlopig nog een raadsel. Inspecteurs van de Algemene Inspectiedienst brengen zaterdag nog een bezoek aan de winkel om onder meer het dierenvoer te onderzoeken. De vogelafdeling is leeg en wordt ontsmet. Burgemeester Willem Urlings van de gemeente Hoogeveen heeft toestemming verleend voor de ruiming, laat woordvoerder Barkhof weten. Voor de winkel geldt nog steeds een noodverordening.

Geen opmerkingen: