dinsdag 16 oktober 2007

Het trekpaard

Via deze weg wil ik mijn mede-bestuurslid (Will) van Levende have (www.levendehave.nl) feliciteren met de geweldige uitgave van zijn boek "Het trekpaard".
Uitgave met volledig historie van opkomst en ondergang van het ras. Mensen die niets met paarden hebben maar hechten aan nostalgie komen ook aan hun "trekken" in dit boek. Mooie foto's (bijvoorbeeld een tractor die paarden in actie passeerden op het land - beide voor de ploeg) en mooie verhalen (zie ook stukje watersnoodramp).
Ik ken veel boeken (over paarden) maar nimmer zo mooi in beeld gebracht...

Nogmaals een aanrader (KLIK OP DE TITEL VOOR BESTELLING VAN HET BOEK).


Het trekpaard heeft een rijke historie en spreekt nog altijd tot de verbeelding. Hoewel het dier zijn functie als werkpaard grotendeels heeft verloren, is de belangstelling voor deze krachtpatser nog altijd groot. De combinatie van zijn kracht en vriendelijke karakter wordt alom geprezen. Het Trekpaard is het eerste naslagwerk dat alle facetten van dit indrukwekkende dier weergeeft. Dit prachtige 240 pagina's tellende boek is een múst voor iedere paardenliefhebber! In Het Trekpaard komen geschiedenis en huidige rol van het trekpaard aan de orde. Bleef het trekpaard in Europa door grondstofschaarste tot ver na de Tweede Wereldoorlog van groot belang, in de VS ging de versnelde mechanisatie als gevolg van een mannentekort tijdens de oorlog juist ten koste van het trekpaard. Toch betekende dit niet het einde: het dier wordt nu nog steeds ingezet in de land- en bosbouw, naast het recreatieve gebruik tijdens tentoonstellingen en traditionele evenementen. Wat komt er allemaal kijken bij het houden van trekpaarden in de praktijk? Ook dit komt uitgebreid aan de orde. Verder worden zestien bijzondere verwanten van het Nederlands en Belgisch trekpaard beschreven, zoals de adellijke Boulonnais, de temperamentvolle Noriker de gentle giant Shire, ’s werelds grootste trekpaard. Het Trekpaard wordt afgesloten met een unieke weergave van de stamboom der kampioenen.
Auteur(s) :

Ton van der Weerden
Jos Peerlings
Will van Hoof

2 opmerkingen:

Eline zei

Erg mooi! Heb 'm al besteld.
Groetjes,
Eline

Eline zei

Ehm... over saai gesproken...

Volgens mij heb je meer beleefd de afgelopen weken dan in dit boek lezen!
Blijven lachen, blijven ademhalen, komt alles goed. CU!