zaterdag 6 oktober 2007

Kat met speciale gave...!
SHAR DE KAT OF GEWOON OSCAR...?

In een verzorgingshuis in de Amerikaanse staat Rhode Island loopt een kat rond met een nogal morbide gave. Het twee jaar oude beest kan voorspellen wanneer een patiënt komt te overlijden.
Dat melden verschillende media donderdag, waaronder de Britse krant
Wanneer de kat in bed kruipt bij een van de bejaarde bewoners, betekent dit dat deze persoon binnen enkele uren komt te overlijden, zo heeft het personeel van het verzorgingshuis ontdekt.
Volgens medewerkers is het inmiddels al 25 keer voorgekomen dat kat Oscar bij een patiënt in bed kroop die enkele uren later zijn laatste adem uitblies. De kat zou zo accuraat te werk gaan dat het personeel inmiddels familie waarschuwt wanneer hij bij iemand in bed gaat liggen.
"Oscar maakt vrijwel nooit fouten. Hij lijkt perfect aan te voelen wanneer een patiënt gaat sterven", aldus dokter David Rosa, een expert in ouderenzorg die het fenomeen beschreef in het medische tijdschrift The New England Journal of Medicine.
Volgens Rosa vinden veel familieleden troost in het ritueel. "Ze waarderen het dat Oscar hun geliefde gezelschap houdt in diens laatste uurtjes."
Wetenschappers durven zich nog niet uit te laten over het bizarre talent van de kat.

Geen opmerkingen: