donderdag 4 oktober 2007

Euthenasie...

Euthenasie van uw huisdier - een groot verdriet..., dat vaak wordt onderschat!

Euthenasie is iets wat eigenlijk vaak voorkomt in een dierenartsenpraktijk. Dit in tegenstelling tot een huisartsenpraktijk/ziekenhuis. Bij deze laatste gaat natuurlijk (en terecht) een zeer formele 'rompslomp' aan vooraf gaat.

Het zijn niet de "leukste klussen" als dierenarts, maar vaak wel de meest dankbare indien het netjes wordt uitgevoerd. Het lijden is vaak ondraagelijk of het is geen dierwaardig bestaan meer...

Een euthenasie verloopt ongeveer hetzelfde als bij mensen. Eerst wordt er een prikje gegeven in de bil (dit is een overdosis narcose en pijnstilling). Wanneer uw huisgenoot (dier) in een diepe roes verkeert wordt via een bloedvat een euthenasiemiddel ingebracht, waarna binnen enkele minuten alle lichaamsfuncties stoppen.

Het is altijd zeer ingrijpend en daarom bieden wij aan om (indien bij ons mogelijk) de euthenasie bij u en uw huisdier thuis te doen. Dat geeft veel minder stress en meer rust voor u en uw huisdier.


Overigens hopen wij dat u nog heeeeellll ergggg lang mag genieten van uw huisdier en dat het nooit een noodzaak wordt dat wij uw huisdier moeten laten inslapen!

--------------------------

Na het overlijden van uw huisdier heeft u verschillende mogelijkheden:
  1. Begraven: Mooie manier om afscheid van uw huisdier te nemen. U kunt het open uw eigen terrein doen of u laat hem/haar begraven op een speciale dierenbegraafplaats (b.v. Medesteijn in Echteld).
  2. Individuele Crematie: Uw huisdier wordt alleen verbrand tot as in een speciaal huisdierencrematorium. De as kunt u laten uitstooien of de as komt terug in een voor uw speciaal sieraard, urn of asblik.
  3. Basis Crematie: Uw huisdier wordt met drie andere dieren tegelijk verbrand. De as wordt verstrooid op een speciaal daarvoor aangelegd terrein.
  4. Destructie: Uw huisdier blijft bij ons in de koeling. De dieren in de koeling worden 1 a 2 x per week opgehaald door het huisdiercrematorium. Daar worden de dieren door de destructor opgehaald. Destructie vindt plaats bij de firma Rendac. Hier worden dode dieren gedestrueerd tot een homogeen, droog product (soort poeder). Dit poeder wordt op de Maasvlakte (Rotterdam) verbrand bij het bedrijf E-on. Men maakt hiervan "groene stroom". Het klinkt raar, maar uw huisdier draagt middels deze wijze bij aan een beter milieu....

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen: info@bata4en.nl / 0418 - 591302

Links:

Huisdierencrematorium http://www.shcn.nl/
Huisdierenbegraafplaats - Medensteijn in Echteld

Destructie dieren http://www.rendac.nl/

Geen opmerkingen: