dinsdag 17 maart 2009

Nieuwe praktijk?

Dat mag wel eens in de krant!

Vlimmen bestaat nog wel..., en hij woont in Haaften...

http://www.vlimmen.nl/ / http://www.doctorvlimmen.nl/

Al zo'n 16 maanden zijn we bezig om de vergunningaanvraag te realiseren voor een nieuwe dierenkliniek in Haaften. We zijn de afgelopen jaren een beetje gegroeid zodat we eigenlijk niet meer uitkunnen in het oude pand. Dus een voorstel bij gemeente neergelegd....

Plan 1. Aanbouw van de oude praktijk. Opmerking ambtenaar 1 na 13 weken: "U mag ook volledig nieuw bouwen aan de voorzijde. Dat kan volgens het bestemmingsplan.".
--------

Dus wij zetten Plan 1 in de ijskast bij de gemeente en laten Plan 2 (op aanraden van ambtenaar 1) opmaken door architectenbureau.
--------

Plan 2. Ingediend voor controle of het klopt met bestemmingsplan. Ambtenaar 2 buigt zich over de zaak en geeft aan dat hij geen beletsel ziet qua bestemmingsplan.
--------

Architect werkt verder plan met gevels en gebruikte materialen uit.
--------

Volgende stap is plan nogmaal voorleggen aan gemeente voor controle.
Welstandscommissie (kleine) durft geen beslissing te nemen en stelt voor het te bespreken in "Het Gelders Genootschap" (de zogenaamde grote commissie).
--------

Deze mensen dienen zich te houden aan een nota uit 2004 die ons inziens niet van toepassing is op een gebied dat ingesloten is door een bebouwde kom, een gebied waaraan een speciale functie is toegekend die uniek is in de gemeente Neerijnen (B30: Dierenartsenpraktijk). En dien ons inziens precies past met de omgevende gebouwen (1 laags en plat dak).
--------

De commissie is duidelijk en reageert ook alert en zoals het hoort. Het past niet helemaal volgens de welstandsnota. "Men heeft zeer veel waardering voor het met zorg ontworpen geheel", maar men moet zich aan welstandsnota houden. Ook al zou men het gebouw graag voor andere gebouwen in de omgeving zetten (ze vinden het met andere woorden "een erg mooi ontwerp"). En dat mag ook wel voor dat geld....!

--------

Het college heeft de vrijheid om gezien de bezwaren die wij hebben geuit zich in de geval niet strak te houden aan de welstandsnota (zelfs de commissie zou dat graag zien)!!!
--------

HAAFTEN EN OPHEMERT MOETEN "VOORZIENINGS"KERNEN BINNEN DE GEMEENTE WORDEN VERWOORDE DE GEMEENTE ENIGE TIJD GELEDEN IN DE GELDERLANDER. WIJ (Bata4en) ZIJN VERTEGENWOORDIGD IN ALLEBEI DE DORPEN, MAAR KUNNEN ONZE CLIËNTEN/PATIËNTEN STRAKS NIET MEER KWIJT....
--------

Wij hopen dat de gemeente zich niet bij woorden houdt, maar ook haar woorden in de krant omzet in daden...! DANK U WEL!

Vandaag mochten wij in de krant (algemeen berichtje).

Ik ben trots dat ik mij een Vlimmen en een Herriot voel (zie plaatjes in onze website). Zij zijn dierenartsen die meeleven met het leed van hun patiënten en hun baasjes en niet in de eerst plaats gericht zijn op ondernemen of geld verdienen. HET GAAT OM DE EER EN HET GENOEGEN DAT JE MAG ONDERVINDEN BIJ DE UITOEFENING VAN HET BEROEP DIERENARTS!!! GEEN BEROEP IS MOOIER, ROMANTISCHER, AFWISSELENDER OF UITDAGENDER DAN DIERENARTS...


Bata4en - Kliniek voor dieren

Geen opmerkingen: