zaterdag 19 mei 2007

Kittens op gruwelijke wijze uit buik gehaald

Naast die personen die hun best doen een dierenleven te redden, zijn er ook "waanzinnigen / dwazen / idioten" die op onderstaande wijze denken over dierenlevens te kunnen beschikken.

Naar mijn mening is de strafmaat voor dit soort mishandelingen volledig ontoereikend. Daarnaast is de urgentie van het justitiële apparaat in Nederland absoluut incompetent en onverschillig op dit gebied!

------------------------------------------------------

'Doodgereden' kat opengesneden

door Gerard Potijk

DEVENTER/GORSSEL - Een zwangere kat waar de kittens mogelijk uit zijn gehaald door de buik open te snijden.

De Dierenambulance Deventer heeft in relatief korte tijd twee keer deze gruwelijke ontdekking gedaan, beide keren in de buurt van Gorssel. ,,We sluiten niet uit dat daar een ziek persoon rondloopt'', zegt Toke, coördinator van de Dierenambulance. Twee dagen na het voorval klinkt nog woede door in haar stem. ,,We kregen woensdagavond een melding van een dode kat die langs de Zutphenseweg in Gorssel lag. Ze leek doodgereden, maar de dierenarts constateerde na onderzoek dat de buik was opengesneden. Dat moet vlak voor of na de bevalling zijn gebeurd. Aan de gezwollen tepels was te zien dat het om een zwangere kat ging die nog niet had gezoogd. ''Ook alle geslachtsorganen waren weggesneden waardoor de arts niet kon vaststellen of de kittens via de normale weg waren geboren of al vóór de bevalling uit de buik waren verwijderd. De Dierenambulance deed aangifte van dierenmishandeling bij de politie in Deventer, die de aangifte doorspeelt naar het bureau in Zutphen. Toke ('Geen achternaam in de krant, we zijn al eens bedreigd.') legt een verband met een soortgelijk geval van dierenmishandeling op 3 oktober vorig jaar. ,,Toen ging het ook om een kat langs dezelfde weg, wat dichter in de buurt van Eefde. Ook opengesneden en ook zwanger. Dit kan het werk zijn van een ziek persoon. Ik roep dan ook alle mensen op om hun huisdier goed in de gaten te houden. ''Toke wil ook graag dat iedereen die een dode kat langs de weg ziet liggen, dit bij de dierenambulance meldt. ,,Een dierenarts kan vaststellen of het dier werkelijk is doodgereden of dat er iets anders aan de hand is. ''De alarmbellen rinkelen als de Dierenambulance Deventer in een half jaar tijd twee keer wordt geconfronteerd met een opengesneden zwangere kat.

Geen opmerkingen: