donderdag 6 september 2007

Rimadyl & Internet
U kunt RIMADYL OOK BIJ ONS BESTELLEN

WWW.DIERENARTSWINKEL.NL/shopLekker snoepje?
of
"gevaarlijk" medicijn...?!

Voor de bijsluiter klikt U op de titel


Al sinds geruime tijd is de pijnstiller Rimadyl gemakkelijk verkrijgbaar via Internet. Dierenartsen mogen deze medicijnen vrij verstrekken vanwege een "fout" in de registratie.

Voor elk ander vergelijkbaar medicijn is een recept nodig. Met dit recept kunt u dan bij iedere dierenarts c.q. apotheek of internetapotheek uw medicijnen bestellen. Daarnaast mag men alle middelen die niet de kanalisatiestatus hebben wel aanbieden via internet, maar niet aanbevelen of aanprijzen. Deze vreemde constructie is onbedoeld met de wetwijziging tot stand gekomen.

NSAID's (de groep waartoe Rimadyl behoort) kunnen ook schadelijke neveneffecten hebben zoals het verergeren van nierfalen en ernstige maagdarmklachten. Het is daarom altijd verstandig om met Uw eigen dierenarts (die Uw hond kent) goed te overleggen of dit het meest geschikte middel is om te gebruiken bij Uw dier (Hij / zij kent Uw hond op prof. vlak immers het beste...).

Helaas zijn soms de prijsverschillen dusdanig groot dat men (hondenbezitter) gaat "shoppen" op internet.

Om onze patiënten te behoeden voor deze "absurde prijzenslag" met eventuele gevolgen bieden wij nu Rimadyl aan (ver) onder de listprijs (inkoop praktijken) van de groothandels.

Waarom: "Niet omdat wij het eens zijn met deze waanzinnige concurrentie welke gevoerd worden door bepaalde dierenartsenpraktijken, maar omdat wij onze patiënten willen blijven voorzien van een goede Veterinaire Praktijkvoering (wij willen weten welke medicijnen onze patiënten gebruiken)".


Zie ook www.rimadyl.nl

ZEER BINNENKORT VERVALT DE REGISTRATIE "VRIJ" EN MAG RIMADYL NIET MEER VIA INTERNET VERKOCHT WORDEN!
---------------------------
De regels zijn weer anders geworden: Per 1 juli hebben alle pijnstillers (NSAID's) voor dieren de status UDA gekregen. Dit betekent dat Rimadyl wel per internet mag worden aangeboden, maar dat het alleen op recept mag worden afgeleverd. U moet beschikken over een recept. Dit recept kan worden verstrekt door onze dierenarts. De dierenarts neemt nadat u de bestelling heeft geplaatst contact met u op om enkele vragen door te nemen. Hier zijn kosten aan verbonden; te weten 6.50 euro.
Het recept wordt meegestuurd met de bestelling. Iedere bestelling van Rimadyl wordt voortaan voorzien van een recept.
Hopend u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd...

Geen opmerkingen: